Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικού αποτυπώματος Ξενοδοχείων

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και Τουρισμός

English leme

Τα ξενοδοχεία αυτά όχι μόνο θα προσελκύσουν επισκέπτες με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αλλά και θα διατηρήσουν ένα σταθερό πελατολόγιο, δημιουργώντας μακροπρόθεσμες σχέσεις μαζί τους, βασισμένες στην εμπιστοσύνη και στις κοινές αξίες και ιδανικά.

Η πλατφόρμα EcoHotel Plus μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, παρέχοντας στους ξενοδόχους τα εργαλεία για τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού προφίλ για το ξενοδοχείο τους, προσελκύοντας ένα πιο διευρυμένο κοινό και ενισχύοντας τη δυναμική του brand τους.

Με την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών οι ξενοδόχοι βγαίνουν επιπλέον κερδισμένοι, καθώς μειώνοντας το ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα των ξενοδοχείων τους, μειώνουν και τα λειτουργικά τους κόστη, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται και με τις αυξημένες περιβαλλοντικές τους υποχρεώσεις, βάσει του Κλιματικού Νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και στη χώρα μας (Ν. 4936/2022).

Συμπερασματικά, η τάση προς τη βιωσιμότητα αποτελεί μια θετική εξέλιξη που ωφελεί τόσο τους επισκέπτες  όσο και τη τουριστική βιομηχανία, δείχνοντας πώς η αειφορία και η ευημερία μπορούν να συμβιώσουν εναρμονισμένα. Καταβάλλοντας μια συνειδητή προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, τα ξενοδοχεία συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τον ξενοδοχειακό κλάδο και για τον κόσμο γενικότερα, αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια και κερδίζοντας παράλληλα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.