Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικού αποτυπώματος Ξενοδοχείων

Γνωρίστε μας

Γνωρίστε μας

Η πρόκληση

Πληθώρα οργανισμών που μελετούν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, όπως ενδεικτικά τα Ηνωμένα Έθνη, το Κέντρο Εξεύρεσης Λύσεων για την Ενέργεια και το Κλίμα, το NOAA Climate.gov και το Environmental Protection Agency των ΗΠΑ, συνηγορούν στο ίδιο συμπέρασμα:

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα 70 έτη, αλλά και συνεχίζουν να έχουν αυξητική τάση.

Η ανάπτυξη του τουρισμού συνδέεται αντίστοιχα με την αύξηση στην κατανάλωση νερού και ενέργειας και την παραγωγή αποβλήτων. Αναπόφευκτα η λειτουργία των ξενοδοχείων είναι επιφορτισμένη με αυξημένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής.

Η πλατφόρμα του EcoHotel Plus λαμβάνει υπόψη τις παραπάνω ανάγκες και προσφέρει στους ξενοδόχους ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο εργαλείο για τον υπολογισμό, την παρακολούθηση και μείωση του ενεργειακού και ανθρακικού αποτυπώματος για κάθε ξενοδοχείο.

Η τάση της αγοράς

Καθώς η παγκόσμια αγορά μετατοπίζεται προς πιο βιώσιμες πρακτικές, οι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα.

Σύμφωνα με το Sustainable Travel Report 2022 της Booking.com, 46% των ταξιδιωτών παγκοσμίως προτίμησε να μείνει σε βιώσιμο κατάλυμα τουλάχιστον μία φορά το έτος που προηγήθηκε της έρευνας, ενώ το 78% των ταξιδιωτών δηλώνει ότι θα μείνει σε βιώσιμο κατάλυμα τουλάχιστον μία φορά στα ταξίδια του επόμενου έτους.

Υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές και προωθώντας τα φιλικά προς το περιβάλλον διαπιστευτήριά τους, τα ξενοδοχεία μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να παραμείνουν ανταγωνιστικά σε μια μεταβαλλόμενη αγορά.

Το EcoHotel Plus προσφέρει τη λύση για ξενοδοχεία που επιθυμούν να μειώσουν το ενεργειακό και ανθρακικό τους αποτύπωμα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών, βοηθώντας τα να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον και να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Απολαύστε τα οφέλη της πλατφόρμας EcoHotel Plus

Προστασία Περιβάλλοντος

Μειώστε το ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα του ξενοδοχείου σας.

Αξιοπιστία

Λάβετε τη βεβαίωση αντιστάθμισης ανθρακικού αποτυπώματος με την αξιοπιστία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οικονομική Βιωσιμότητα

Εξοικονομήστε πόρους και χρήματα μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Προωθήστε το βιώσιμο περιβαλλοντικό προφίλ του ξενοδοχείου στους πελάτες και τους προμηθευτές σας.

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Προσέγγιση

Αξιοποιήστε την premium συμβουλευτική για την αποτελεσματική περιβαλλοντική διαχείριση του ξενοδοχείου.

Συμβουλευτική Υποστήριξη

Συμβουλευτείτε την έμπειρη ομάδα του EcoHotel Plus σε θέματα βιωσιμότητας ξενοδοχείων.

Αντισταθμίσεις άνθρακα - Επικύρωση & Πιστοποίηση

Η πλατφόρμα EcoHotel Plus προσφέρει επιλογές αντιστάθμισης αποτυπώματος άνθρακα από πιστοποιημένα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα UN Carbon Offset Platform που παρέχεται από τη Γραμματεία της UNFCCC. Αυτή η πλατφόρμα έχει επιφορτιστεί από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών με την υποστήριξη της παγκόσμιας αντίδρασης απέναντι στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Για κάθε ενέργεια αντιστάθμισης σας παρέχουμε πιστοποίηση που περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το έργο και τις αγορασμένες πιστώσεις άνθρακα (carbon credits), οι οποίες παρακολουθούνται από τις εταιρίες innoveco και NEVIS, εταιρείες πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14001 & 14064.

Η ομάδα

H πλατφόρμα EcoHotel plus αναπτύχθηκε και διοικείται από μια ομάδα επαγγελματιών με πολυποίκιλο επαγγελματικό υπόβαθρο .

Georgios Konstantzos

The Pioneer Visionaire

Konstantinos Matthaios

The Code Maestro

Ioannis Achladiotis

The Insights Alchemist

Eleni Moschopoulou

The Sustainability Strategist

Maria Griva

The Solution Ninja

Sofia Talianni

The Communications Connoisseur